Benczúr Csaba, író, jogász, Kecskemét

1. Magyar irodalom
Rövid link: http://primadij.hu/hun/s_!news/i__27/i__147 | Feltöltés időpontja: 2016. október 16. 19:04

Jogi egyetemet végzett Szegeden. Szülővárosában él, az igazságszolgáltatásban dolgozik, 2003 óta ügyész. Közel harminc éve foglalkozik szépirodalommal. 1997-ben a Forrás folyóirat és a Katona József Társaság országos irodalmi pályázatán nyert próza kategóriában. Az ordító nyúl című regényét az irodalmi naturalizmus hatja át. További érdeklődési területe a történelem, így némelyik műve dokumentatív jellegű, kutatásokon alapul.

A magyarság délszláv háborús hányattatásait mutatja be a Hol van az Isten? (Vukovártól Szarajevóig) könyv. Hírös holokauszt című regényének megjelenéséig senki sem dolgozta fel szépírói igénnyel a kecskeméti zsidóság deportálását. A kisregény gimnáziumi oktatási segédanyag lett 2014-ben. Az író rendhagyó történelemórákat adott a kecskeméti középiskolákban, amelyek a visszajelzések szerint mély nyomokat hagytak a végzős diákokban. A könyv érettségi tétel is lett az egyik gimnáziumban történelemből. Az író az első előadás után életveszélyes fenyegetést kapott az interneten. Hatodik regénye, a Menekülés az egyén eltűnését, szimbolikus menekülését mutatja be a mai felbolydult világból.

Felhívjuk a hozzászólók figyelmét, hogy bár a szólásszabadság és a véleménynyilvánítás szabadsága minden ember alkotmányos joga, a mások jó hírnevét és emberi méltóságát sértő kijelentések esetleges jogkövetkezményeket vonhatnak maguk után.

Új hozzászólás

Név: E-mail:

Adja meg a lenti mezőben az ellenőrző kódot

(kisbetű/nagybetű érzékeny)


2007-2016 Copyright VOSZ Bács-Kiskun Megyei Szervezete© | Az oldalt üzemelteti: KTV Hírszolgáltató Divízió