Markóné Szalai Gyöngyvér, a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola tanára, Baja

10. Magyar zeneművészet
Rövid link: http://primadij.hu/hun/s_!news/i__27/i__138 | Feltöltés időpontja: 2016. október 16. 18:47

1988 óta tanít az intézményben 2011. évtől a fúvós tanszak vezetője. 2003 óta szinte minden évben országos díjat nyert legalább egy tanítványa. A fuvola szakon képzett diákjai kis együttesként is szerepelnek országos versenyeken, ahol kiemelkedő díjakat nyertek el. A zene oktatáson túl rendkívül nagyra becsülöm a gyerekekkel való törődését és azt az oktatási módszert, amivel a gyerekekkel megszeretteti a zenét, a hangszert, így a gyakorlás nem feladat, hanem szórakozás számukra.

 A tanárnő a legnehezebben kezelhető gyerekeket is nyugalommal és szeretettel veszi körül és mindig elfogadja azt, hogy a gyerekeknek sincs egyforma hangulata és teljesítő képessége az órákon. Ezért tudott elérni olyan hihetetlen eredményeket, mint a Művészetek Palotájában átadott „Ifjú Verseny Győztese” gálájának különdíja. Nemzetközi fuvola versenyeken is szerepeltek az általa oktatott fuvolások, ebben az évben Szabadkán a FEMUS Nemzetközi Fuvolaversenyen voltak, ahol egy 1. és egy 2. helyezést hoztak haza. 2016-ban Baja város képviselő testülete kiemelkedő versenyfelkészítő munkájáért elismeréssel jutalmazta.

Hozzászólások

6.Piszter Henriettválasz2016.11.12 20:51:09
Éljen Éljen Gyöngyvér!
5.Pethő Attilaválasz2016.10.22 22:59:39
Gyöngyvérrel sok évig dolgoztam együtt, így közelről láthattam, miként foglalkozik a növendékeivel. Elfogadás, türelem jellemzi őt, az órák barátságos, emberséges légkörben zajlanak, meglepő módon azonban mégis igen eredményes a tevékenysége (meglepő, mert az ember azt gondolná, kiemelkedő eredmények elsősorban ott születhetnek, ahol a következetes szigor, a kemény számonkérés, még akár némi gyengéd vagy kevésbé gyengéd erőszak is jelen van). Gyöngyvér pályája azt mutatja, hogy kellő szakmai felkészültség és értő odafigyelés is elegendő lehet ahhoz, hogy gyerekek sokaságával szerettesse meg a zenét, és juttasson el közülük többeket is akár a nemzetközi koncertélet pódiumaira is, miközben ő maga szerényen a háttérben marad. Öröm számomra, hogy most mégis reflektorfénybe kerül.
4.Koprivanacz Martinválasz2016.10.21 21:17:03
Én rá szavaztam, mert kitartóan,szívvel lélekkel tanít.Nagyon megérdemli.Remélem ő nyeri meg.
3.Palik Veraválasz2016.10.19 21:29:18
Nagyon nagy szeretettel ajánlom mindenki figyelmébe a tanárnőt, aki hosszú idő óta kitartással és szeretettel foglalkozik a gyerekekkel. Nála a zene nem tanulás, hanem szórakozás. Hihetetlen türelme és kisugárzó szeretete utolérhetetlen.
2.Kardosné Joó Saroltaválasz2016.10.19 15:42:49
Markóné Szalai Gyöngyvér nagyon szimpatikus zenetanárnő.
1.Mákné Novák Olinkaválasz2016.10.18 22:31:02
Természetesen Markóné Szalai Gyöngyvér tanárra szavazom. Mert megérdemli,még sok sok évig tanulhatnak zenét tőle...
Felhívjuk a hozzászólók figyelmét, hogy bár a szólásszabadság és a véleménynyilvánítás szabadsága minden ember alkotmányos joga, a mások jó hírnevét és emberi méltóságát sértő kijelentések esetleges jogkövetkezményeket vonhatnak maguk után.

Új hozzászólás

Név: E-mail:

Adja meg a lenti mezőben az ellenőrző kódot

(kisbetű/nagybetű érzékeny)


2007-2016 Copyright VOSZ Bács-Kiskun Megyei Szervezete© | Az oldalt üzemelteti: KTV Hírszolgáltató Divízió