Megyei Príma Díj 2008

Az országos Prima Primissima díjakat 2003 óta adja át a Demján Sándor által létrehozott alapítvány. A díj, melyet a vállalkozók adományoznak a kultúra és tudomány legjobbjainak, elindítása óta rendkívül sikeres. 2005-ben a VOSZ helyi szervezetei is létrehozták a Megyei Príma Díjakat, s ehhez a kezdeményezéshez a megye vállalkozói is csatlakoztak. 2007-ben először került sor a Bács-Kiskun Megyei Príma Díj átadására a szélesebb közönség véleményének figyelembe vételével.


A magánfelajánlásokból származó, háromszor egymillió forintos díj és – a második forduló szavazatai alapján átadott – egymillió forintos közönségdíj kifejezi: a helyi vállalkozói társadalom felelősséget érez a közösségért, támogatni kívánja a kultúra, a művészetek, a tudomány, a sport legkiválóbb helyi képviselőit. Idén augusztusban, immár második alkalommal több száz levél indult útjára, melyben a VOSZ megyei elnöksége ajánlásokat kért a díj jelöltjeire vállalkozóktól, cégvezetőktől, neves közéleti személyiségektől. Az előző évinél 50 százalékkal több, indoklással is alátámasztott ajánlás érkezett a tíz kategória jelöltjeire a megye minden részéből. A VOSZ megyei elnöksége a Tanácsadó Testülettel egyetértésben közülük választott ki harminc jelöltet, akik közül továbbjutásos rendszerben kerülnek majd ki a díjazottak.

A megye közvéleménye az első szavazási körben szimpátia szavazással segítheti a döntést, hogy az egyes kategóriákból kit juttassanak a bírálók a legjobb tíz közé. Minden kategóriából egy jelölt jut majd tovább, a döntésnél a bíráló bizottságok nagy súllyal veszik figyelembe a beérkező szimpátia szavazatokat. (Fontos tudni, hogy az első körben leadott szimpátia szavazatok a kiírás szerint nem számítanak a közönségdíj szavazatai közé, hanem a továbbjutás eldöntését segítik!) Voksolni több mint egy hónapig, október 30-ig lehet. Addig többször is megjelenik különböző formákban a felhívás, melyhez szavazólapokat mellékelünk.Október 31-én lezárult a Megyei Príma Díj jelölési folyamatának első fordulója. Másfél hónapig érkeztek szavazólapokon és interneten szimpátia szavazatok a megye minden részéből a harminc jelöltre. A VOSZ megyei elnöksége és az idén életre hívott tanácsadó testület a beküldött szavazatokat is figyelembe véve, alapos mérlegelés után hozta meg a döntést a tíz továbbjutó személyéről. A „kiválók közül a legkiválóbbak” kiválasztásának folyamata harmadik hónapja tart, és most utolsó előtti felvonásához érkezett. A VOSZ megyei elnöksége ahhoz kéri a megye lakóinak segítségét, hogy ismét szavazzanak: kit tartanak legalkalmasabbnak a fődíjak elnyerésére. Minden szavazat nagy súllyal esik latba a végső döntésnél, a legtöbb szavazatot kapó jelölt pedig közönségdíjat kap.Voksolni ezúttal november 8-tól november 24-ig lehet itt, ezen a honlapon és újságokban megjelenő szavazólapokon. Ez idő alatt több médium többféle formában bemutatja a jelölteket, és megjelenik különböző formákban a szavazási felhívás és a szavazólap. A szavazólapokon a 10 jelölt neve található, és közülük egy szavazólapon legfeljebb három jelöltet lehet beikszelni. Érvényes szavazólapnak tekinthető az, melyen legalább egy, maximum három Príma Díjra javasolt jelölt neve mellett található egyértelmű jelölés.

Az újságokból kivágott szavazólapok beküldhetők postán a szavazólapon található címre (VOSZ-iroda, 6000 Kecskemét, Csányi J. krt. 12. II/201), leadhatók személyesen Kecskeméten, a Cifrapalota mellett, a Csányi J. krt. 12. sz. irodaház bejáratánál elhegyezett gyűjtőládában. Lehet szavazni interneten is ezen a honlapon, valamint névvel és címmel ellátott elektronikus levélben a voszbkm@gmail.com e-mail címen.

A második szavazási periódus lezárása után összegzik a beérkezett szavazatokat és november 26-ig megszületik az elnökségi döntés a díjazottakról. A díjazottak személyét a november 28-án, pénteken a kecskeméti díjátadó gálán hozza nyilvánosságra a VOSZ megyei elnöksége.


2007-2016 Copyright VOSZ Bács-Kiskun Megyei Szervezete© | Az oldalt üzemelteti: KTV Hírszolgáltató Divízió