Bács-Kiskun Megyei Prima Díj

2018. Megyei Prima Díj

A VOSZ Bács-Kiskun Megyei Szervezete immáron 13 éve rendezi meg az országos Prima Primissima mintájára a Megyei Prima Díjátadó Gálát.

2017/1
2017/2

Célja, hogy a térségben is méltó elismerésben részesüljenek a tudomány, művészet, kultúra és sport azon kiemelkedő teljesítményt nyújtó helyi tehetségei, akiknek tevékenysége, munkássága kifejezetten példa értékű eredményekkel bír.

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Bács-Kiskun Megyei Szervezete immáron 13 éve rendezi meg az országos Prima Primissima mintájára a Megyei Prima Díjátadó Gálát. Célja, hogy a térségben is méltó elismerésben részesüljenek a tudomány, művészet, kultúra és sport azon kiemelkedő teljesítményt nyújtó helyi tehetségei, akiknek tevékenysége, munkássága kifejezetten példa értékű eredményekkel bír. A kezdeményezés küldetése egy olyan politikától független kitüntető cím adományozása, amelynek megkérdőjelezhetetlen értéke van a közvélemény szemében. A helyi vállalkozók gyorsan ráébredtek a Megyei Prima Díj fontosságára, és készséggel álltak a kezdeményezés mögé a felajánlásokat tekintve, hiszen a díjösszeg ezekből tevődik össze.

Éveken át több, mint 200 jelölés érkezik elbírálásra, a jelölt lehet egy személy vagy alkotói csoport/közösség/egyesület. A VOSZ kibővült elnökségi ülésén szakmai érveket figyelembe véve választják ki a kategóriagyőzteseket. Ők a megyében az adott terület legjobbjai, és egyben közölük kerülnek ki a Prima Díj nyertesei. Ekkor indul a közönségszavazás, ahol mindenki részt vehet, a primadij.hu weblapon. E mellett a közönség írásban is szavazhat, ha postai úton megküldi a Bács-Kiskun Megyei VOSZ Központba az alábbi postacímen: 6000 Kecskemét, Katona József tér 18. Az elnökség szakmai stáb bevonásával dönti el, hogy a kategóriagyőztesekből melyik három életpálya, munkásság kapja a háromszor 1 millió forintos Megyei Prima Díjat a gálaesten, ahol még kiderül a közönségszavazás eredménye is, mely további fél millió forint jutalmat ér.

Primadíj