Vármegyei Prima Díj

A megyei díj története

A Prima Primissima országos díjakat 2003 óta adja át a Demján Sándor által létrehozott alapítvány. A díj, melyet a vállalkozók adományoznak a kultúra és tudomány legjobbjainak, elindítása óta rendkívül sikeres, osztatlan elismerést szerzett, és népszerűsége is óriási lett. 2005-ben a VOSZ vármegyei szervezetei is létrehozták a Területi Prima Díjakat, s ehhez a kezdeményezéshez Bács-Kiskun vármegye vállalkozói is csatlakoztak.

2007-ben pedig először került sor a területi príma díj átadására az országoshoz hasonlóan szélesebb kör bevonásával, közönségszavazásos rendszerben. A magánfelajánlásokból származó, háromszor egymillió forintos díj célja, hogy kifejezze: a helyi vállalkozói társadalom felelősséget érez a közösségért, támogatni kívánja a kultúra, a művészetek, a tudomány és általában a szellemi élet helyi képviselőit.

Minden év augusztusa folyamán több száz levél indult útjára, melyben a VOSZ vármegyei elnöksége ajánlásokat kér a díj jelöltjeire vállalkozóktól, cégvezetőktől, neves közéleti személyiségektől. Korábbi években száznál is több, indoklással is alátámasztott ajánlás érkezett a tíz kategória jelöltjeire a vármegye minden részéből. A VOSZ kibővített vármegyei elnöksége ennek alapján választoja ki a tíz kategóriagyőztest.

Ezután kérik a megye lakóinak segítségét, hogy szavazzanak: kit tartanak legalkalmasabbnak a közönségdíj elnyerésére. A kuratórium ezt igen nagy súllyal veszi figyelembe a három Prima Díj eldöntésénél; és természetesen a szavazatok száma alapján születik meg a közönségdíj.

A november végén megrendezett gálaesten ünnepélyesen adják át a díjakat. 

Támogatóink 2023

Támogatók
Primadíj