2019. Megyei Prima Díj

PÉLDA ÉS ÉRTÉK

A megyei Prima elismerés egy egyedülálló hozzájárulást jelent kulturális sokszínűségünk megőrzésében. Nagyszerű érzés évről évre szembesülni azzal, milyen kiváló utánpótlással rendelkezik a térség tudományos, kulturális és sport élete. Fontos, hogy évről évre kiemeljük és a széles közvélemény számára is megmutassuk, kik azok, akik maradandót alkottak az elmúlt időszakban.

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének Bács-Kiskun Megyei Szervezete idén 15. alkalommal adja át az országos Prima Primissima mintájára a megyei Prima díjakat. A kitüntetés célja, hogy a térségben is méltó elismerésben részesüljenek a tudomány, a művészet, a kultúra és a sport azon kiemelkedő teljesítményt nyújtó helyi tehetségei, akiknek tevékenysége, munkássága kifejezetten példaértékű eredményekkel bír.

A kezdeményezés küldetése egy olyan politikától független kitüntető cím adományozása, amelynek megkérdőjelezhetetlen értéke van a közvélemény szemében. A helyi vállalkozók gyorsan ráébredtek a megyei Prima díjak fontosságára, és készséggel álltak a kezdeményezés mögé a felajánlások tekintetében is, hiszen a díjakkal járó pénzbeli elismerés a térségben működő helyi vállalatok és vállalkozók támogatásaiból tevődik össze.Évek óta több száz jelölés érkezik elbírálásra az előre meghirdetett 10 kategóriában, a jelölt lehet egyetlen személy vagy alkotói csoport, közösség illetve egyesület. A VOSZ kibővült elnökségi ülésén szakmai érveket figyelembe véve választják ki közülük a kategória-győzteseket.

A 10 kategória:

  1. Magyar irodalom
  2. Magyar színház- és filmművészet
  3. Magyar képzőművészet
  4. Magyar tudomány
  5. Magyar oktatás és köznevelés
  6. Magyar építészet és építőművészet
  7. Magyar sajtó
  8. Magyar sport
  9. Magyar népművészet és közművelődés
  10. Magyar zeneművészet

valamelyikében az adott évben az ő tevékenységüket tartotta saját közösségük követendő példának és mintának, akik teljesítményére húzóerőként tekinthet egész társadalmunk. A VOSZ megyei elnöksége szakmai zsűri bevonásával dönti el, hogy ki lesz az adott évben a 10 kategória győztese közül a 3 Prima díjas és a széles nagyközönség online szavazás útján (www.primadij.hu) választhatja ki kedvencét, aki a Közönségdíj büszke tulajdonosa lesz. A rangos díjak átadására minden év novemberében egy nagyszabású Prima díjátadó gála keretein belül kerül sor, ahol méltó körülmények közt ünneplik az adott év díjazottjait. Az erkölcsi elismerésen túl a 3 megyei Prima díj mellé 1-1 millió, a Közönségdíj mellé pedig fél millió forintnyi pénzjutalom is társul.

Támogatóink 2023

Támogatók
Primadíj